Koko kansan Martti – näyttelijäesittelyt

Jereä näyttelevä Mort Grankvist on keitetty monessa liemessä. Uralle mahtuu teatteria, mainoksia, yritysvideoita sekä toistakymmentä indietuotantoa. Ennakkoluuloton Mort on parhaimmillaan kävellyt teatterin lavalle “kylmiltään” (vuorosanaliuskat siististi kädessään) sairastapausta paikatessaan. Mort sanoo arvostavansa indie- ja opiskelijatuotantojen innostusta ja “rakkautta lajiin”, joka usein kuihtuu samaa suhteessa kun projektin kaupallinen arvo kasvaa.

Saara Elina on suorittanut Yhdysvalloissa näyttelijän korkeakoulututkinnon (AOS) ja hänet on nähty tunnettujen New Yorkilaisten teattereiden lavoilla esittelemässä taitojaan. Balettitanssijana aloittanut Saara siirtyi notkeaan tapaansa näyttelijäksi sen jälkeen kun hänen uransa ammattitanssijana päättyi valitettaviin loukkaantumisiin. Omien sanojensa mukaan Saara nautti roolistaan työvoimaneuvojana, koska siinä pääsi kunnolla irrottelemaan. Mikäli Saara kuvailee elokuvan ensi-iltajuhlia aikanaan samaan tyyliin, voi Tiilikainen Brothers olla projektiinsa tyytyväinen 🙂

Reiskan roolissa nähdään ammattinäyttelijä Arvo Saarinen, jonka voi tällä hetkellä bongata mm. Valkeakosken kaupunginteatterin Grease -musikaalista. Jodlauksen, tanssin ja akrobatian hallitseva Arvo taipuu moneen suuntaan, sillä hänet on nähty teatterilavoilla niin Peter Panin kuin Risto Räppääjänkin roolissa. Koko kansan Martin kuvauksissa Arvo väläytteli muitakin erityistaitojaan. Kyynelkanavat aukesivat komeasti ilman sipulivettä ja yökuvausten väliajoilla mies veteli kylmän rauhallisesti sikeitä auton etupenkillä.

Rebekka Brunow alkoi toteuttaa lapsuuden unelmaansa ryhtyessään näyttelemään vasta pari vuotta sitten. Tahti on ollut rajua, sillä hän on ehtinyt ottaa osaa jo pariinkymmeneen elokuvaproduktioon. Treenatessaan roolihahmoaan Rebekka pelkäsi ettei pysty saamaan Lindan vihanpurkauksesta tarpeeksi uskottavaa, mutta neuvoteltuaan palkkiostaan Tiilikainen Brothersin kanssa, hän löysi tämänkin puolen itsestään ja kilahti lopulta erittäin ansiokkaasti 😉

Juha Kuusisto suunnitteli onnistuneesti roolihahmonsa Börjen tyylin pukeutumista ja kampausta myöten. Juha laittoi itsensä likoon ihan tosissaan ja uhrasi taiteen alttarille pitkään kasvattamansa parran, jotta Börjen pensseliosasto pääsisi paremmin oikeuksiinsa. Stand up -keikkoja heittävä Juha on ollut avustajana mm. elokuvassa Tappajan näköinen mies sekä sarjoissa Black Widows ja Downshiftaajat.

Ilari Tiilikainen astui oopperalavoilla kunnostautuneen isänsä viitoittamalle tielle (tosin hieman käheämmällä baritonilla) ja näytti kykynsä Koko kansan Martin pääroolissa. Ilarin Deja-vu esituotannon ajoilta: hän tankkaa vuorosanojaan naama sinisenä, kunnes sähköpostista pölähtää (jälleen kerran:) täydellisesti remontoitu versio käsikirjoituksesta ja homma palautuu (jälleen kerran 🙂 alkutekijöihinsä. Sadistisen käsikirjoittajan temppuilusta huolimatta Ilari pysyi tyynenä ja saapui kuvauksiin teatraalinen hymy huulillaan.