Uutiset

VARJOJEN TANSSI AVAA DRIVE-IN-NÄYTÖKSEN

Tiilikainen Brothersin teos Varjojen tanssi (Dance of Shadows) avaa perjantaina 13.8. Evijärvellä järjestettävän lyhytelokuvanäytöksen, jossa ihmiset voivat nauttia leffataiteesta turvallisesti omista autoistaan käsin. Kahden tunnin mittainen ja yhteensä 12 elokuvaa sisältävä Drive-in tapahtuma järjestetään paikallisen S-marketin parkkipaikalla kello 19.00 alkaen.

13.8.2021


TRIPLALYHÄRIN KEVÄTKAUSI 2020

25.1.2020 (LA) Seinäjoki klo 14.00, Seinäjoen kaupunginkirjasto

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/247863389448253/

4.3.2020 (KE) Hyvinkää klo 19.15, Kinoma
5.3.2020 (TO) Hyvinkää klo 13.00, Kinoma
7.3.2020 (LA) Hyvinkää klo 21.00, Kinoma
29.3.2020 (SU) Oulu, Elokuvateatteri Studio (Huom. vain Kultapoika)

Lisätietoja Hyvinkään näytöksistä: https://hyvleffat.fi/elokuvat/triplalyhari/  

Oulun näytöksen aikataulut tiedotetaan myöhemmin.

9.2.2020


TRIPLALYHÄRI KIERTÄÄ SUOMEA

Tiilikainen Brothersin lyhytelokuvanäytös Triplalyhäri kiertää syksyn 2019 aikana Suomen suurimpia kaupunkeja:

18. 10. (PE) Tampere klo 20.30, Arthouse Cinema Niagara 

13. 11. (KE) Helsinki klo 17.00, Cinema Orion

21. 12. (LA) Turku klo 18.00, Logomo, KINO-sali

21.12. (LA) Joensuu klo 14.00, Kulttuuritehdas Siihtala

Esitysten kokonaiskesto on 47 minuuttia. Kaikki yllä mainitut näytökset sisältävät tekijävierailun ja Tampereen näytöksessä on lisäksi paikalla useita näyttelijävieraita. Cinema Orion on Suomen vanhin käytössä oleva elokuvateatteri ja sen seinät huokuvat kotimaista elokuvahistoriaa. Turun ja Joensuun näytöksissä juhlitaan samalla kansainvälistä lyhytelokuvapäivää.

12.10.2019


Tiilikainen Brothersin lyhytelokuvia valkokankaalla

Syksyn 2019 aikana on mahdollisuus nähdä Tiilikainen Brothersin tekemiä  lyhytelokuvia elokuvateattereissa useilla eri paikkakunnilla. Kierros potkaistaan käyntiin sunnuntaina 15. syyskuuta Oulussa, jossa nähdään runollisen kauhuelokuvan  The Sad Ladyn virallinen ensiesitys. Brothersin ohjaajavierailun sisältävän tuplanäytöksen täydentää lähestyvän kuoleman teemaa käsittelevä draama Mua pelottaa.

Elokuvateatteri Studiossa 15.9. kello 16:00 käynnistyvää tilaisuutta isännöi Sodankylä-palkinnon työstään saanut elokuvavaikuttaja Sauli Pesonen. Tiedot syksyn muista näytöksistä julkaistaan myöhemmin syyskuussa. Oulun näytöksestä löytyy lisätietoja alla olevasta linkistä.

 3.9.2019


Varjojen tanssi -elokuvan trailer nyt katsottavissa!

Kehitteillä olevan draamaelokuvan (Varjojen tanssi) traileri on valmistunut markkinointitarkoituksiin kuvatun promovideon pohjalta.

Varjojen tanssi on psykologiseen henkilökuvaukseen keskittyvä draama, joka käsittelee alitajuisia traumoja, psyykkisiä ongelmia ja parisuhteeseen liittyviä ristiriitoja. Tarinan keskiössä on sympaattinen pariskunta, joka ajautuu hyvinvoivan suhteensa kanssa yllättäviin vaikeuksiin työelämän synnyttämien paineiden ja menneisyydestä kumpuavien käsittelemättömien ongelmiensa takia.

5.12.2018

Mua pelottaa saa virallisen ensiesityksensä Kino Ylläksellä 10.9.2018

Tiilikainen Brothersin lyhytelokuva Mua pelottaa (2018) on valittu Kino Ylläksen ohjelmistoon. Festivaalilla nähdään tänä vuonna laaja kattaus kansainvälisen tason elokuvia kuten Red Sparrow, La La Land, BlacKkKlansman sekä ennakkonäytöksenä Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuva.

Pitkiin leffoihin keskittyvään tapahtumaan mahtui mukaan vain 4 lyhäriä ja olemmekin todella kovan luokan seurassa, sillä mukana ovat meidän lisäksemme Selma Vilhusen Oscar-ehdokas Pitääks mun kaikki hoitaa, Juho Kuosmasen (Cannesin kakkossarjan voittaja Hymyilevä mies -elokuvallaan) Salaviinanpolttajat sekä Ilja Rautsin Helsinki Mansplaining Massacre, jota tähdittää muun muassa legendaarinen Vesku Loiri.

Leffamme näytetään yhdessä edellä mainittujen lyhytelokuvien kanssa peräti kolmeen kertaan maanantaina 10. syyskuuta klo 15-20 välillä. Tiilikainen Brothersin osalta valinta tähän valiojoukkoon on erityisen merkittävä myös siitä syystä, että kaikki nämä muut elokuvat on tehty useiden kymmenien tuhansien eurojen budjeteilla ja kotimaisten tekijöiden ehdottomien kärkinimien toimesta. Mua pelottaa sen sijaan tehtiin täysin Indie-pohjalta, ilman mitään tukirahoitusta.
 
Lisätietoja näytöksestä: Kino Ylläksen ohjelmisto
22.8.2018

Mua pelottaa -lyhärin jälkityöt paketissa

Kesällä kuvattu lyhytelokuva Mua pelottaa on valmistunut. Kymmenminuuttisen draaman toteutuksessa ja jälkitöissä on pyritty tyylillisesti taiteelliseen ilmaisuun. Sisällön puolesta vakavaa aihetta käsittelevän elokuvan tavoitteena ovat sekä kotimaiset että kansainväliset festivaalit.

2.12.2017

Tiilikainen Brothers etsii tuottajaa

Tiilikainen Brothers etsii tiimiinsä tuottajaa, jonka tehtäviin kuuluu kontaktien luomista elokuva- ja TV-alalle, rahoituksen järjestämistä, markkinointia ja kuvaustilanteiden aikana monia käytännön järjestelyihin liittyviä asioita, joista sovitaan projektikohtaisesti.

Olemme tuotantoyhtiönä vielä kasvuvaiheessa ja aluksi palkkiosi ovat tulossidonnaisia. Sinulla voi olla aluksi myös jokin muu työ tämän työn ohessa.

Tehtävä sopii hyvin kunnianhimoiselle tuottajanalulle, joka haluaa luoda oman uransa tai vaihtoehtoisesti jo kokeneelle media-alan osaajalle, joka haluaa kokeilla siipiään tuottajan roolissa. Voit vaikuttaa omalla toiminnallasi siihen, millainen työnkuvasi ja tulevaisuutesi tässä yrityksessä tulee olemaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

7.9.2017

Lempäälän kunta tukemaan promovideon tekemistä

Lempäälän kunta tarjoaa kuvauspaikat Tiilikainen Brothersin promovideolle, joka on lähtölaukaus yhtiön toistaiseksi suurimpaan hankkeeseen. Varjojen tanssi on pitkä draamaelokuva, joka kertoo parisuhteesta, psyykkisistä ongelmista ja rakkauden monimutkaisista kiemuroista.
20.6.2017

Uuden lyhärin kuvaukset kesäkuussa Seinäjoella

Tiilikainen Brothersin uusin lyhytelokuva Mua pelottaa kuvataan ensi kesänä Seinäjoella. Elokuva käsittelee kuoleman ja hyvästijätön teemoja syöpää sairastavan miehen ja hänen läheistensä näkökulmasta. Pääkuvaukset tapahtuvat Seinäjoen keskussairaalassa, jonka johto järjesti ystävällisesti työryhmällemme mahdollisuuden päästä kuvaamaan aitoon sairaalamiljööseen.

15.4.2017

Tiilikainen Brothers yritysrekisteriin

Tuotantoyhtiö Tiilikainen Brothers on rekisteröity viralliseksi yhtiöksi, jonka päätoimiala on elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotanto. Tampereella toimivan yrityksen perustamispäiväksi on kaupparekisteriin merkitty 7.1.2015. Tästä se lähtee!
10.1.2015